Z minulosti Spiša - Chalupecký, Ivan, 1932- (Levoča : Spišský dejepisný spolok, 1998)
Ročenka obsahuje príspevky z archeológie, z histórie Spiša, život a dielo levočského kníhkupca a vydavateľa Karola Seeligera a kežmarského hudobníka Tomáša Goslera. Zaujímavé sú príspevky k dejinám Zamaguria, k dejinám Letanoviec, alebo Bibliografia, ktorá uvádza samostatne vydané práce o Spiši, ktoré vyšli od roku 1995.
Podnázov: III.-IV. ročník 1995/1996
Keywords: dejiny -- Spiš -- monografie