Danišovce - Franko, Jozef; Kormošová, Ružena; Péchy, Štefan; Žifčák, František (Levoča : Polypress, spol. s r.o., 1998)
Publikácia vyšla pri príležitosti obnovenia historického erbu obce a zverejnenia aj ďalších obecných symbolov - vlajky a pečate obce. Dozvedáme sa, že hoci prvý priamy písomný dôkaz o obci pochádza až z roku 1317, Danišovce existovali už v 13. storočí.
Keywords: dejiny -- Danišovce (Slovensko) -- monografie