Portréty slovenských spisovateľov - Bokníková, Andrea; Darovec, Peter; Kročanová, Dagmar; Mikula, Valér; Zambor, Ján; Čúzy, Ladislav (Bratislava : Univerzita Komenského, 1998)
Publikácia je prvým zväzkom dlhodobejšieho výskumno-edičného projektu pracovníkov Katedry slovenskej literatúry a literárnej vedy FF UK v Bratislave. Obsahuje literárnovedné portréty trinástich slovenských spisovateľov 20. storočia.
Keywords: Horov, Pavol, -- 1914-1975, -- básnik slov; Silan, Janko, -- 1914-1984, -- básnik katolíckej moderny; spisovatelia slovenskí -- portréty