Herľany a okolie - Dobra, Eduard (Košice : Dom techniky C Press s.r.o., 1998)
Publikácia opisuje históriu a súčasnosť Herlian, flóru, faunu, mineralogicko-ložiskové zaujímavosti atď.
Keywords: dejiny -- Herľany (Slovensko) -- okolie -- mineralógia -- monografie