Pakostov v minulosti a súčasnosti - Kizák, Jozef (Prešov : ManaCon, 1998)
Publikácia vyšla pri príležitosti 590. výročia prvej písomnej zmienky o obciach Petrovce a Pakostov, ktoré sa v prvej polovici 20. storočia zlúčili pod názvom obec Pakostov. Prvá časť knihy je náčrtom dejín obce od najstarších čias až po súčasnosť, druhá časť je venovaná zachyteniu tradícií obce, národopisným osobitostiam a ľudovej kultúre a pamiatkám na jej území a v najbližšom okolí.
Lit.
Keywords: dejiny -- Pakostov (Slovensko) -- monografie vlastivedné