Poprad - Spišská Sobota - Kollárová, Zuzana; Štubňa, Kazimír (Spišská Nová Ves : Arkus, 1999)
Spišská Sobota je súčasťou tzv. Veľkého Popradu. V roku 1950 bola vyhlásená za mestskú pamiatkovú rezerváciu. Publikácia opisuje jej históriu od najstarších čias.
Keywords: rezervácie pamiatkové -- Spišská Sobota (Poprad, Slovensko) -- monografie; Spišská Sobota (Poprad, Slovensko) -- pamiatky kultúrno-historické