Niekoľko poznámok k cigánskej problematike v Gemeri v období Rakúsko-uhorskej monarchie a v 1. ČSR - Gecelovský, Vladimír
Gemer ako historický región v 18.-20. storočí. Cigánski obyvatelia - vývoj historický. Asimilácia. Dejiny.