Historický prehľad vývoja obchodných ciest na Spiši - Olejník, Ján (1990)
Publikácia sa zaoberá rómskou otázkou. Spomína sa rok l423 ako prvý údaj o nich. Osady prícestné - spôsob života, charakteristika, dejiny.
Martin, Slovenské národné múzeum
Res. angl., nem., rus., lit. 18 zázn
Keywords: etnikum rómske -- dejiny -- spôsoby života -- 1423 -- zmienka písomná