K přeměnám romské etnické skupiny a rodiny po přesídlení z koncentrovaného osídlení na Slovensku do disperzního v českých zemích (na příklade jihočeského pohraničí) - Davidová, Eva
Rómska rodina, jej premeny, príbuzenstvá a širšie rodinné vzťahy.