Očakávania národných výborov vo vzťahu k vedeckému výskumu v oblasti riešenia cigánskej problematiky - Burčíková, Zora
Výzva ku spolupráci v riešení cigánskej otázky nielen so SVÚ SAV, ale aj inými organizáciami v oblasti výchovy a vzdelávania cigánskeho obyvateľstva, ale aj v riešení bytovej otázky a ďalších