Teoretické a metodologické východiská výskumu cigánskej rodiny a integračného procesu cigánskych obyvateľov
Sociálna, etnografická a demografická oblasť výskumu Cigánov. Za najzávažnejší kriminogénny činiteľ sa u cigánskych páchateľov trestnej činnosti považuje práve cigánska rodina