Spoločenská integrácia cigánskych obyvateľov a cigánska rodina
Cigánska rodina predstavuje prevažne troj- a viacgeneračnú rodinu s predpokladom značnej sociálnej závislosti na širšom príbuzenstve. Cigánska rodina - nízky vek snúbencov pri sobáši, nízky vek žien pri 1.pôrode. Cigánska rodina - vysoký počet závislých detí