Hľadanie rómskej identity
...Formálne inštitúcie Rómov do novembra 1989 neboli žiadne. Po zrušení Zväzu Cigánov-Rómov v r. 1973 jedinou inštitúciou rómskeho spoločenstva bola rodina, ktorej "priepustnosť" do značnej miery určovala vplyvy ostatnej spoločnosti na rómskych obyvateľov...(cit.) Rok 1990 - materiály obsahujúce subjektívne vyjadrenie rómskej etnicity. Pôrodnosť - štatistické údaje