Postavenie Rómov v podmienkach základnej vojenskej služby - Pišút, Peter (1992)
Vojaci - Rómovia, ich postavenie. Róm zo sev. Čiech - veliteľ dielenského družstva - neovládal už rómštinu , tu si však začal zapisovať slová piesní a učiť sa rómske výrazy
Res.angl., róm., lit. a pozn. 19 zázn. v slov.
Keywords: armáda; základná vojenská služba -- Rómovia -- nerómovia -- vzťahy -- skúsenosti