Změny v reprodukci Československých Romů
Porovnanie rozdielu plodnosti Rómiek v Česku a na Slovensku v roku 1970 a 1980 ma základe údajov o počte živo narodených detí. Údaje svedčia o znížení reprodukcie rómskeho byvateľstva v tomto období