K ciganologické práci E. Čajánkové - Lípa, Jiří
Autor článku kritizuje prácu slovenskej etnografky, romistky Emílie Horváthovej. Jej ponímanie a výklad problematiky podľa neho nezaručuje spoľahlivosť. Preklady cigánskych textov považuje za zavádzajúce