Na okraj sčítaní Romů na Moravě v letech 1899 - 1901
Zemský úrad štatistický na Morave vydal návod ako vypĺňať hárky na sčítanie Rómov. Článok rozoberá zloženie rómskeho obyvateľstva, získania domovského práva, mená rodín a ďalšie pramene týkajúce sa života Rómov na južnej Morave