K praktickým důsledkům etnografických studii Cikánů-Romů - Robek, A. (1988)
Spôsob života. Proces adaptácie viazaný na túto úroveň. Vysoké percento nezistených údajov o vzdelaní. Zaraďovanie do osobitných škôl
Keywords: etnikum rómske -- spôsob života -- výskumy etnografické