Snahy o sformulovanie štátnej politiky voči rómskym obyvateľom v povojnovom období
Koncentrácia rómskej populácie po vojne na území Slovenska. Tradičný spôsob života, model tradičnej rómskej rodiny. Jej existenčné otázky. Presídlovanie rodín do českého pohraničia