King of the Gypsies - Maas, P. (New York : Banatam Book, 1976)
Poznatky o Rómoch v USA. Adaptácia v priebehu 2 storočí a predsa nepodľahli aimilácii, žijú na okraji politického a kultúrneho života svojim spôsobom
Podľa rec. Kantor, R. v Etnografia polska 1978, č. 2 (Dubayová,M.)
Keywords: etnikum rómske -- spôsob života -- asimilácia -- USA -- monografie