Poznatky z usídlenia cigánskych rodín v Rimavskej Sobote - Pustulka, J.
Okres Rimavská Sobota má 14,2% cigánskych obyvateľov z celkového počtu obyvateľstva. Bývanie cigánskych obyvateľov je veľmi nevyhovujúce. K rodinám žijúcim v staršej bytovej zástavbe sa prisťahovali ďalšie rodiny. To je dôvodom preľudnenia týchto bytov, ktoré Cigáni ani predtým neudržiavali. Nové byty osídlené na základe výberu, sociálne slabým rodinám poskytnutá finančná pomoc. Cigánov je potrebné učiť starať sa o domácnosť i hospodáriť s peniazmi