Korytári : Z histórie rómskych remesiel
Rumunskí Rómovia a ich výroba korýt. Mali dobré znalosti o dreve. Korytá vyrábali z tvrdého dreva (javorové, brestové), vahany a cedidlá zhotovovali z mäkkého dreva (topoľového, vrbového a lipového). Remeslo sa dedilo z pokolenia na pokolenie. Tomuto bol púodrioadený celý spôsob života