K riešeniu rómskej otázky na Slovensku po roku 1945 - Šrajerová, Oľga
Prehľad zákonov a ich realizácie v pomere k Cigánom Rómom od 2. svetovej vojny po súčasnosť. Cigánske osady, chatrče spôsob likvidácie, spôsob života /s.180/. Rodiny cigánske roptyl a presun do Čiech - riešenia /s.183/. Integrácia. Roky deväťdesiate - vznik nových politických rómskych strán a zväzov
Res. angl., lit. v poznámkach
Keywords: občania rómski; zákonodarstvo -- politika vnútorná -- roky 1945-1991 -- Slovensko -- štúdie