Návrat k etnickým kořenům jako základ sebeuvědomění Romů - Holomek, Karel 1937- (1991)
Rómovia - etnické korene- návrat osady?. Národnosť rómska. Snahy legislatívne a jazykové (MŠ,ZŠ,VŠ s vyuč.jazykom rómskym). Česko-Slovensko rozdielyv ponímaní rómskej otázky. Česká vláda podporuje
Keywords: Rómovia -- otázky sociálne -- národnosť rómska -- snahy legislatívne -- snahy jazykové -- Česko-Slovensko -- rozdiely