Problematika Romů v současné ČSFR - Haišman, Tomáš (1991)
Rómovia. listina základných práv a slobôd - rozbory. Súpis Rómov z roku 1893 hovorí o 36 tisícoch na území celej dnešnej federácie. Dnes odhadujeme počty Rómov 16 krát viac
Keywords: Rómovia -- asimilácia -- migrácia