Charakter stravování a složení stravy cikánskeho obyvatelstva v současné době v ČSSR
V r.1987 žilo v ČSSR 362 tisíc Rómov, z toho v ČSR 132 a v SSR 230 tisíc Rómov. Najväčšia koncentrácia je na Východnom Slovensku. Výskum bol zameraný na stravovanie a ich zvyky ako aj na škodlivé návyky s porovnaním s ostatným obyvateľstvom. Výskum bol robený v okresoch Rožňava, Trebišov, Humenné, Lučenec, Rimavská Sobota a Most