Viac pozornosti populácii Rómov
Na Slovensku žije v súčasnosti 247000 Rómov z toho vo Vsl. kraji 4,7%. Každým rokom sa narodí zhruba 7000 detí. V r. 1972 sa prijali a stanovili základné úlohy v riešení skultúrnenia a spoločenskej integrácie Rómov. Hodnotenie týchto úloh a súčasný stav