Catalogue of The Romany Collection (Leeds : University, 1962)
Angl. spoločnosť pre výskum Rómov. Jej orgánom je Journal of the Gypsy Lore Society-vychádzal v r. 1888-1892 v Edinburgu, neskôr v r. 1907-1916 New Series v Liverpooli,kde od r. 1922 vychádza dodnes. V rámci tejto spoločnosti - A Gypsy Bibliograpfy oéd G.F.Blacka. Gypsy Lore Society udržiava styky s romistami v Európe a umožňuje uverejňovať ich bádateľské výskumy
Keywords: Rómovia -- výskumy spoločenskovedné