Viac angažovanosti pri práci s občanmi cigánskeho pôvodu
Časť cigánskeho obyvateľstva, ktorí sa vymanili z doterajšieho spôsobu života, dosiahli vzdelanie - dištancujú sa od súkmeňovcov, pretrhávajú rodové zväzky