Rómčatá a Rómčence : ako sa stať dievčencom - Vargová, Bohuslava; Patočková, Katarína (Nitra : Odkaz, 1992)
V prvej časti knihy sú netradičné verše pre deti s rozličnými grafickými rébusmi, ako aj ľúbostné verše pre dospelých. V druhej časti sú poviedky v určitej dejovej línii sledujúce vývoj rómskeho dievčatka.
Keywords: Vargová, Bohuslava, -- 1951-, -- spisovateľka -- vysokoškolská učiteľka; literatúra slovenská -- tematika rómska -- poézia -- próza