Slepá jaskyňa - Dzvoník, Emil (Bratislava : Slovenský spisovateľ, 1977)
Dej sa odohráva na konci II. svetovej vojny v malej východoslovenskej dedinke. Rómske obyvateľstvo je ohrozené vysťahovaním a likvidáciou.
Keywords: Dzvoník, Emil, -- spisovateľ slovenský; literatúra slovenská -- tematika rómska -- próza