V očiach soľ - Juščák, Peter (Bratislava : Smena, 1989)
Humoristicky ladená novela o mladom Rómovi, ktorý sa chce vymaniť z vidieckeho prostredia a prevýšiť rovesníkov.
Keywords: Juščák, Peter, -- spisovateľ slovenský; literatúra slovenská -- tematika rómska -- próza