Vzdělávání Romů - Šotolová, Eva; Remunda, Filip (Praha : Grada Publishing, spol. s r.o., 2000)
Kniha vychádza zo základných historických informácií o rómskej etnike, zachytáva snahy o jej asimilácií a integrácií. Zaoberá sa problematikou rómskeho jazyka, zameriava sa na oblasť vzdelávania. Je určená pedagógom a študentom pedagogických fakúlt.
Keywords: etnikum rómske -- jazyk rómsky -- vzdelávanie -- Česko -- monografie