Vyhodnotenie prieskumu o postavení rómskeho dieťaťa a žiaka vo výchovno-vzdelávacom systéme SR - Godla, František; Hvozdovič, Ľuboš; Maczejková, Mária; Ondrášová, Katarína; Pavlov, Ivan; Sedlák, Anton; Skoumalová, Viera; Šimková, Elena (Prešov : Metodické centrum, 2002)
Prieskum zmapoval skutočný stav problémov rómskych detí a žiakov v oblasti výchovy a vzdelávania.
Keywords: deti rómske -- školy -- vzdelávanie -- prieskumy -- príručky metodické