Zlatá kniha banícka - Vozár, J. (Bratislava : Veda, 1983)
Obsahuje pramenný materiál, ktorého rukopis pochádza z r. 1764 - oboznámenie panovníckeho rodu s baníctvom, úpravníctvom, hutníctvom, energetickým vodohodpodárskym systémom lokalít B.Štiavnica, Kremnica, B. Bystrica. Sprievodný materiál tvoria nákresy a mapy
Keywords: baníctvo -- dejiny -- materiál dobový