K dejinám Východoslovenských strojární v Košiciach (1886-1976) - Adamuv, Pavel (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1981)
História VSS od založenia strojárne a zlievarne K. Poledniaka až do 70. rokov 20. storočia. Produkcia zlievarne a závodu strojárskej metalurgie.
Košice, Východoslovenské múzeum
Res. nem., rus., lit.
Keywords: Poledniak, Karol; Východoslovenské strojárne; zlievarenstvo