Rozbory slovanskej metalurgie železa na Spiši - Javorský, František; Cengel, Peter; Mihok, Ľubomír (Košice : Východoslovenské múzeum, 1998)
Rozbory nálezov z 10 nálezísk zo slovanského obdobia, ktoré svedčia o prvotnej metalurgii železa v 6.-10. stor. n. l. na Spiši.
Res. nem., lit
Keywords: Slovania; industria železná; metalurgia železa