K otázkam slovanského osídlenia na východnom Slovensku - Budinský-Krička, Vojtech (Bratislava : Vydavateľstvo SAV, 1964)
Archeologické nálezy železiarskeho hutníctva, kováčstva a klenotníctva z doby rímskej na východnom Slovensku svedčia o vyspelosti materiálnej kultúry našich predkov.
Keywords: industria drahokovová; klenotníctvo; kováčstvo; metalurgia železa