Nehnuteľné pamiatky vedy, výroby, techniky a technického školstva na východnom Slovensku - Adamuv, Pavel (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1982)
Súpis obsahuje stručné charakteristiky areálov kovovýrobných závodov, liatinových balkónov, kandelábrov, sôch, náhrobníkov, krížov a častí strojového zariadenia, ktoré odliali v železiarskych závodoch na východnom Slovensku v 19.-20. storočí.
Košice, Východoslovenské múzeum
Res. nem., rus., lit
Keywords: kríže; liatina; metalurgia; náhrobníky; pamiatky technické; sochy; strojárstvo