Hromadný nález bronzových predmetov zo Zemplína, okr. Trebišov - Gašaj, Dárius (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1982)
Druhý najväčší nález bronzových artefaktov na východnom Slovensku. Vysokým obsahom zlomkov, poškodených predmetov a masívnych zliatkov poukazuje na bezprostredný vzťah k miestnej kovolejárskej dielni v dobe bronzovej.
Košice, Východoslovenské múzeum
Res. nem., rus., lit
Keywords: industria bronzová; kultúry predhistorické