Dějiny hutnictví železa v Československu 1. 1, Od nejstarších dob do průmyslové revoluce - Kořan, Jan; Kučera, Matúš; Pleiner, Radomír; Vozár, Jozef (Praha : Academia, 1984)
Materiálne doklady spracovania rúd a kovov na území východného Slovenska od 2. stor. pr.n.l.: hutníctvo železa, kováčstvo, nástrojárstvo, zbrojárstvo, mincovníctvo, kovolejárstvo, šperkárstvo. Keltské a dácke etnikum (s. 16-17), obdobie rímskych provincií (s. 32), ranofeudálne obdobie od 10. do 13. stor. (s. 61-65). Dejiny výroby železa a liatiny v centrách Gemerskej, Spišskej a Abovskej stolice od 14. do 40. rokov 19. stor. (s. 166-253).
Res. nem., rus., lit
Keywords: metalurgia železa -- železiarstvo -- liatina -- kovy farebné -- šperkárstvo