Staré evropské kovářství : stav metalografického výzkumu - Pleiner, Radomír (Praha : Nakladatelství ČSAV, 1962)
Dejiny ručného spracovania kovov od najstarších čias (neskorý neolit a eneolit) po začiatky strojného kováčstva (13. stor.). Kombinovanie kováčskych a liateckých techník pri výrobe zbraní, nástrojov, ozdôb z bronzu a medi (s. 43-45). Nálezy železných artefaktov na východnom Slovensku v Gánovciach (s. 48), Jasove, Krásnej Hôrke (61), Novom Smokovci (s. 68-69).
Res. nem., lit
Keywords: kováčstvo -- industria bronzová -- industria medená -- industria železná -- meď -- bronz -- železo