Strojársky priemysel na Slovensku na prelome 19. a 20. storočia - Adamuv, Pavel
Postavenie slovenského strojárstva v rámci Uhorska, štruktúra strojárskeho a zlievarenského priemyslu. Štatistika zamestnanosti v tomto odbore. Významné podniky jednotlivých žúp a ich produkcia.