Archäologische Denkmäler der Eisenverhüttung in Nordostungarn aus dem X.-XI. Jahrhundert - Nováki, Gy
Stručný prehľad archeologických výskumov orientovaných na históriu metalurgie železa v Karpatskej kotline (Vysoké Tatry, Nový Smokovec, Spiš, Jasov). Nálezy železnej trosky, železných lúp a ďalších materiálnych pamiatok z predhistorického a včasnohistorického obdobia.