Remeslá, cechy a manufaktúry na Slovensku - Špiesz, Anton (Martin : Osveta, 1983)
Výpočet kovospracujúcich remesiel v stredovekých mestách na východnom Slovensku (s. 26-29). Cechy a počty remeselníkov v jednotlivých storočiach (s. 62-65,155-157, 192).
Keywords: bronz; cechy; cinárstvo; hámre; medikováčstvo; mosadz; nožiarstvo; zvonolejárstvo