Remeslo na Slovensku v období existencie cechov - Špiesz, Anton (Bratislava : Vydavateľstvo SAV, 1972)
Kovospracujúce remeslá v stredovekých Košiciach a ďalších východoslovenských mestách (s. 21-27). Vznik a rozvoj cechov v 16.-17. storočí (s. 94-102), stav remesiel v 18. a 19. storočí (s. 106-107, 163-174). Charakteristika jednotlivých remesiel (s. 211-216).
Res. nem., lit
Keywords: Berge, Ludwik von, -- 15. stor., -- delolejár košický; Briccius, -- 15. stor., -- delolejár košický; cechy; cinárstvo; delolejárstvo; ihlári; kováčstvo; medikováči; mečiari; nožiari; ostrohári; panciernici; puškárstvo; zlatníctvo; zvonolejárstvo