Kostol sv. Ladislava, kaplnka Zápoľských a kláštor minoritov v Spišskom Štvrtku - Javorský, František (Spišská Nová Ves : František Javorský, 1998)
Zmienka o náročných hutníckych a šperkárskych technológiách pravekého osídlenia katastra obce Spišský Štvrtok (Myšia Hôrka). Bronzové depoty a zlaté šperky z domácej zlatníckej dielne (s. 6). Rokokový relikviár a monštrancia v kostole sv. Ladislava sú dielom levočského zlatníka Jána Szilasyho z 18. storočia (s.43).
Keywords: Szilasy, Ján, -- 18. stor., -- zlatník levočský; industria bronzová; industria zlatá; monštrancie; relikviáre; šperky