Spišské zvony - Spiritza, Juraj (Bratislava : Osveta, 1972)
Monografia o zvonolejárstve a zvonoch na Slovensku s prehľadom literatúry. Katalóg spišských zvonov, prehľad zvonolejárov a dielní. Zvonolejárske technológie. Fotografická dokumentácia.
Res. nem., rus., lit
Keywords: Buchner, Alexander, -- 1884-1975, -- zvonolejár košický; Gaal, Konrád, -- 14. stor., -- zvonolejár spišský; Herold, Richard, -- 19. stor., -- majiteľ kovolejárne v Chomutove; Illenfeld, František Matias, -- 1. pol. 16. stor.-1566, -- zvonolejár košický; Lecherer, Sebastián, -- začiatok 18. stor., -- zvonolejár prešovský; Ober, Anton, -- 18. stor., -- zvonolejár levočský; Wierd, Juraj, -- 1599-?, -- zvonolejár prešovský; zvonolejárne -- technológie zvonolejárske -- krstiteľnice; zvony