Výskum neolitického sídliska v Stráňach pod Tatrami - Soják, Marián (Nitra : Archeologický ústav SAV, 1998)
Metalurgické objekty v sídlisku z mladšej doby rímskej a slovanského obdobia (9. stor.) dokladujú početné nálezy železnej trosky a prepálenej hliny.
Res. nem., lit
Keywords: metalurgia železa; troska železná