Belobrdské pohrebište v Somotore - Pástor, Ján
Inventár z ranofeudálneho pohrebiska v Somotore (okr. Kráľovský Chlmec) tvoria strieborné a bronzové šperky (liate esovité záušnice, prstene, závesky) a strieborné mince uhorských kráľov Šalamúna a Ladislava Svätého (11. storočie).